Notes160x600
Rollup
Izgubila je ključ od svog stana, pa otišla da uradi novi: Ostala je zaprepaštena kad joj je bravar ovo zatražio

Izgubila je ključ od svog stana, pa otišla da uradi novi: Ostala je zaprepaštena kad joj je bravar ovo zatražio

 Već godinama kruže podaci da veliki dio najsretnijih ljudi na svijetu, ako se u obzir uzima standard svakodnevnog života, živi baš u Danskoj. Od visokih plata, organizacije cijele države, sigurnosti, čini se da Danci navečer zaista mirno spavaju. Tako je jedna djevojka iz regiona dobila priliku da radi baš u ovoj zemlji, te baš kad je pomislila da je sve vidjela i da se navikla na sve ono što joj se na prvu učinilo nevjerovatnim, desila se još jedna situacija koja ju je uspjela ostaviti bez teksta.

Naime, ona i njen suprug su živjeli kao podstanari u jednom stanu koji je ustvari bio vlasništvo firme za koju su radili, te su tada dobili tri ključa od tog stana. Jedan ključ je nosio suprug, drugi ona, a desilo se da su treći nekako izgubili. Kada im je zatrebao još jedan da ga daju svojoj bejbisiterki, otišli su jednostavno da urade još jedan, kada im je postavljeno jedno sasvim logično pitanje.

Bravar ih je upitao da li su oni vlasnici stana, te kada su odgovorili da nisu, bio je uvrijeđen što su mu oduzeli vrijeme. Obavijestio ih je da stanodavac ne može da napravi novi ključ bez dozvole vlasnika, te da moraju da naprave obrazloženje i molbu, te da im tek tad, uz dozvolu vlasnika, može napraviti još jedan ključ.

Par je ostao šokiran, ali i prijatno iznenađen, ponovo. Podijelili su ovu priču sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, kako bi pokazali šta zapravo uređenje jedne zemlje treba da znači i da funkcioniše.

Komentari