Notes160x600
Rollup
Ispovijest jednog doktora koja će vas ostaviti u suzama: Porodio je tog dana jednu trudnicu, a bio mu je to najtužniji dan u cijelom životu

Ispovijest jednog doktora koja će vas ostaviti u suzama: Porodio je tog dana jednu trudnicu, a bio mu je to najtužniji dan u cijelom životu

U današnjem članku vam donosimo jednu priču koja je za manje od dva dana podijeljena skoro 5.000 puta, a ispričana je iz perspektive jednog liječnika koji je radio na ginekologiji.

Liječnik je priznao da je u toku svoje karijere porodio puno trudnica, te da svaki put kad uđe u rađaonu, moli Boga da ima milosti prema svakoj majci, jer je svjestan kroz što sve žene prolaze samo da bi na svijet donijele novi život. Ipak, tog dana mu je bio najtužniji dan u životu, kada je izubio jednu ženu. Nije to bio prvi put da se dogodilo, ali bio je to tako bolan slučaj za njega.

Razlog zbog kojeg mu je to tako teško palo, bio je što je ta žena pokušavala da postane majka puna 14 godina, a onda kada su sve nade potonule, ostala je trudna uprkos tome što je njena maternica bila puna mioma i što je imala ciste na jajnicima. Sve se činilo savršenim tokom trudnoće, do dana kada je dijete stiglo na svijet. Nakon sedam sati poroda, beba je stigla na svijet, živa i zdrava, ali je majka preminula odmah nakon što ju je po prvi put držala u rukama.

On je bio taj koji je suprugu morao da saopšti vijesti, da njegov najsretniji dan u životu pretvori u najtužniji. Na kraju, liječnik je zamolio sve ljude koji budu čitali njegovu ispovijest, da poštuju žene, koje prolaze kroz dolinu smrti zbog svoje djece. Također je svima napomenuo da nazovu svoje majke, koje su im život posvetile, i opet bi, da im neko nudi da ponovo biraju.

Komentari