Notes160x600
Rollup
Imate gasove i stomak vam je napuhan: Samo skupite noge u ovaj položaj i osjećat ćete se preporođeno (Video)

Imate gasove i stomak vam je napuhan: Samo skupite noge u ovaj položaj i osjećat ćete se preporođeno (Video)

Nadutost i gasovi nisu rijetka pojavi, ali se veliki broj ljudi zaista muči sa ovim problemom jer im se stalno dešava, a ne znaju kako da ublaže ove tegobe.

U današnjem članku vam donosimo jednu jogu vježbu, koja se naziva Supta Pavana Muktasana, a inače je riječ o položaju koji će vam pomoći da se riješite neugodnosti koju donose gasovi i nadimanje vašeg stomaka. Bez obzira koliko vam se činilo da su bolovi prejaki, te da vam ništa osim tableta ne može pomoći, ova vježba je zaista čudotvorna i njena efikasnost će da i vas ostavi bez riječi, kao i mnoge prije vas.

Ono što je od krucijalnog značaja kada je u pitanju ova vježba, kao i većina drugih joga vježbi jeste da uskladite svoju pažnju, pokret i svoje disanje. Naime, vježba podstiče i djeluje na postizanje ravnoteže rada organa za varenje, uključujući i jetru, gušteraču, ali i tanko i debelo crijevo.

Osim što je riječ o vježbi koja je odlična kod problema sa nadimanjem stomaka, mnogi je forsiraju i radi ubrzavanja cirkulacije krvi u organizmu, posebno oni koji imaju hroničnih problema po tom pitanju. Pomoći će vam i inače da se opustite, ali joj je prvenstvena namjena da pomogne ljudima koji imaju problema sa sistemom organa za probavu i slično.

U nastavku pogledajte video kako se pravilno izvodi ova vježba, koja se često radi i na joga treninzima, ali je možete pronaći i ako krenete u potragu za prvom pomoći kod stomačnih problema. Evo o čemu se tu radi.

Komentari