Notes160x600
Rollup
Imat ćete stopala kao kod bebe uz ova tri sastojka: Ponovo će biti glatka i nježna nakon ovoga

Imat ćete stopala kao kod bebe uz ova tri sastojka: Ponovo će biti glatka i nježna nakon ovoga

U zimskom periodu je posve prirodno da se na stopalima pojave razna zadebljanja, te da budu suha više nego što je to slučaj ljeti.

Ipak, njegu svojih stopala ne trebate da održavate samo ljeti, u sezonama sandala i druge ljetne obuće, nego tokom cijele godine. Osim što će vam stopala izgledati ljepše, na taj način nećete rizikovati da vam se pojave bakterije ili gljivice koje bi mogle da izazovu brojne probleme za vaša stopala.

U današnjem članku vam donosimo jedan prirodni recept koji će vam pomoći da imate znatno mekša stopala. Naime, kao najbolji recept za suha stopala i za brojna zadebljanja na njjima se preporučuje kupka od sode bikarbone. Priprema je jednostavna, sve što treba da učinite jeste da u mlaku vodu dodate malo sode bikarbone, a zatim da to dobro promiješate prije nego svoja stopala potopite u tu kupku.

U toj vodi treba da držite stopala barem nekih 20 minuta, a poslije toga ih isperite običnom vodom i obavezno ih posušite, jer se na vlazi skupljalju gljivice, posebno na stopalima. Da biste vidjeti napredak i poboljšanje, neophodno je da postupak ponavljate barem nekoliko dana, te da budete uporni. Rezultati će vas oduševiti, a tretmane ponavljajte po potrebi.

Poslije ove kupke, možete da uzmete maslinovo ulje koje ćete namazati na svoja stopala, te na taj način ćete hidratizirati suhu kožu, što će riješiti i vaš drugi problem, a ubrzo će koža postati mekana i nježna kao nikad prije. Mnogi su podijelili pozitivna iskustva poslije ovog tretmana, a ništa vas ne košta da i vi pokušate.

Komentari