Notes160x600
Rollup
Ima 80 godina i otkrila je u čemu je tajna mladolikog izgleda: Riječ je o sistemu 70-20-10

Ima 80 godina i otkrila je u čemu je tajna mladolikog izgleda: Riječ je o sistemu 70-20-10

Većina žena odluči da u jednom dijelu svog života bikini na plaži zamijeni sa jednodijelnim kupaćim kostimom, ali Filomina Vorihej nije jedna od tih žena.

Žena koja je rodila četvero djece, u oktobru je proslavila svoj 80. rođendan, ali će se svi opet složiti da zaista izgleda izvanredno, pa tako ona još uvijek na plaži dolazi u bikiniju. Ona je otkrila da je ovaj izgled uspjela da održi zahvaljujući tri trika.

Filomina se pridržava dijete 70-20-10, koja podrazumijeva da 70% kalorija koje vi unosite u toku svog dana treba da dolazi od voća i povrća, 20% kalorija treba da unosite preko piletine i ribe koje su pune proteina, a samo 10% od masti. Kako i sama Filomina tvrdi, najteži dio jeste planiranje obroka, te priprema istih, a ostalo je jako jednostavno jer opet jedete samo ono što se vama dopada.

Druga tajna jeste što Filomina ne zapostavlja fizičku aktivnost svog tijela. Naime, otkrila je da se nije bavila sportom sve do 40. godine svog života, a onda je počela da trči sa svojom kćerkom i postala je u toj mjeri entuzijastična oko sporta da od u proteklih 35 godina nekoliko puta osvajala prva mjesta i medalje na brojnim takmičenjima.

Na kraju, ključni dio njene svakodnevnice jeste zahvanost, a Filomina ima običaj da natjera samu sebe da svakog dana na ceduljici napiše nekoliko stvari na kojima je zahvalna, kako bi stimulisala samu sebe da u svakom danu pronađe nešto dobro i nešto što ju je učinilo sretnom, pa makar to bilo i na nekoliko trenutaka.

Komentari