Notes160x600
Rollup
Ima 63 godine, a izgleda kao da je duplo mlađa: Nikad nije bila na dijeti, ali je otkrila šta nikako ne jede

Ima 63 godine, a izgleda kao da je duplo mlađa: Nikad nije bila na dijeti, ali je otkrila šta nikako ne jede

Jasmina Rosi je francuska manekenka koja je svoju karijeru započela u svojim tridesetim, iako su to godine kada se većina modela penzioniše jer više nisu dovoljno atraktivne.

Ipak, to očigledno ne važi za Jasminu koja danas ima 63 godine, a i dalje se bavi aktivno ovom profesijom, te ne planira još u mirovinu. Ona je jedna od rijetkih manekenki na cijelom svijetu koje se usuđuju da u tim godinama obuku kupaće kostime i da stanu pred kamere da poziraju za svjetske modne kuće.

Rođena je na ostrvu Korzika, a iako se na Jasmininom licu primjeti pokoja bora, njeno tijelo je još uvijek savršeno vitko sa mišićima koji su savršeno definisani. Oduvijek je zagovarala zdrav način života, a njena ljepota je posve prirodna. Kako tvrdi i sama, njena tajna je u tome što se cijeli život hranila striktno organskom hranom, te ne jede prerađenu hranu.

Ne pije ni industrijske sokove, ni gazirana pića, a već godinama se odrekla i alkohola. U svojoj ishrani posebnu pažnju pridaje brojnim uljima koje koristi, ali ih stavlja i na svoju kožu. Također, Rosi i trenira svakog dana, a osim klasičnih vježbi, voli i da šeta i da praktikuje jogu.

Jasmina je svjesna da je baš ona mnogim ženama danas inspiracija i da se ugledaju na nju, pa im je poručila da, za svoje dobro, trebaju što prije prihvatiti svoje tijelo i sve svoje prirodne karakteristike, čak i one koje one smatraju manama. Poručila im je da se ona danas osjeća sretnije i bolje u svojoj koži nego prije, pa nikad nije kasno ni za njih.

Komentari