Notes160x600
Rollup
Idete li na put prvo pogledajte gdje su zastoji, radovi, obustave saobraćaja…

Idete li na put prvo pogledajte gdje su zastoji, radovi, obustave saobraćaja…

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. 

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na autoputu A-1, danas do 16 sati zatvoren je izlazni krak na petlji Sarajevo sjever (Jošanica) iz smijera Zenice. Svi ostali krakovi na ovoj petlji (izlazni i ulazni) otvoreni su za saobraćaj. Na dionici Tarčin-Vlakovo (kod izlaza za Lepenicu), zbog izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine) i regionalnim putevima R-448 Goražde-Čajniče (kod mjesta Zupčići) i R-465 Maglaj-Zavidovići (Krsno Polje)

Zbog minerskih radova, do povremenih obustava saobraćaja dolazi u vremenu od 14 do 14:30 sati na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac i u vremenu od 09 do 10 i od 13 do 15 sati, na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub.

Na magistralnim putevima gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo dionice: M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Jablanica-Mostar, M-18 Živinice-Šićki Brod i M-5 Bihać-Izačić.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima zadržavanja trenutno  nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Komentari