Notes160x600
Rollup
IDEALNI USLOVI ZA PUTOVANJE: Na graničnim prelazima se čeka oko 45 minuta, a ovo su putevi sa aktuelnim radovima

IDEALNI USLOVI ZA PUTOVANJE: Na graničnim prelazima se čeka oko 45 minuta, a ovo su putevi sa aktuelnim radovima

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na putevima u Bosni i Hercegovini. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), kao i magistralne puteve: Jablanica-Mostar, Prozor-Jablanica, Nemila-Topčić polje, Bugojno-Novi Travnik, Živinice-Šićki Brod, Priboj-Simin Han i Bihać-Izačić.

Radi izvođenja minerskih radova, svakodnevno u vremenu od 14 do 14:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja na dionici M-16 Banja Luka-Jajce (na lokalitetu Bočac).

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Na graničnim prelazima Doljani i Prisika na izlazu iz BIH čeka se oko 45 minuta, dok se na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BIH čeka do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Komentari