Notes160x600
Rollup
Ibro iz Amerike poslao pismo zašto se ne vraća u rodni zavičaj: Ovim rečenicama se cijeli Balkan nasmijao

Ibro iz Amerike poslao pismo zašto se ne vraća u rodni zavičaj: Ovim rečenicama se cijeli Balkan nasmijao

Na društvenim mrežama se stalno znaju pojavljivati neke zaista zanimljive objave koje privuku pažnju javnosti, a jedna takva je i pismo koje je postalo prava senzacija u Bosni i Hercegovini i o kojem su svi pričali. Naime, tema šale koja je postala viralna bila je povratak u zavičaj, a izvjesni Ibro je to ovako sklopio.

Naime, on je napisao da će najvjerovatnije morati kanselovati tikete koje su bukirali ovog ljeta, te da najvjerovatnije  neće ni dolaziti. Kao razlog za to su naveli da nemaju dovoljno novca da kupe prezente svima u familiji, a neće da ih se smatra fukarama kada svima donesu samo po 100 dolara i ništa više.

Ibro je dalje obavijestio da sada je našao jedan ful tajm posao i još dva part tajma, a njegova Razija je pronašla i svoj treći part tajm pa su morati da uskalde šihte da bi se viđali svakog drugog vika. Za Džesiku, naveo je, to je malo nezgodno, ali poslije škole joj plaćaju dej ker, dok je ne preuzme bejbisiterka i dok je ne odvede kući na spavanje.

Na kraju, iako je priznao da mu je naporno, da uspije sve da stigne, pa su tako last samer ili možda čak i pretprošlost proveli cijeli dan zajedno na Grejt Lejks. Tješe se da će to tako biti samo ovih prvih 20-30 godina dok ne otplate morgidž, a onda će svi da uživaju zajedno.

Tekst je naravno satiričnog karaktera, ali ćete se složiti da podsjeća na realnu situaciju u mnogim porodicama koje rade u inostranstvu.

Komentari