Notes160x600
Rollup
I vi možete da imate najjači vid na svijetu: Potrebni su vam samo ovi jednostavni sastojci

I vi možete da imate najjači vid na svijetu: Potrebni su vam samo ovi jednostavni sastojci

Priroda skriva razne dragulje kada su u pitanju lijekovi, a kaže se da za svaku bolest koja se može javiti kod čovjeka postoji adekvatan prirodni lijek.

Najveći broj ljudi i dalje najradije pribjegava korištenju farmaceutskih preparata, ali ima i onih koji se trude da što rjeđe posjećuju apoteke, kako su svjesni da koliko su tablete korisne, jednako nam i štete, te se barem trebamo truditi da za neke blaže tegobe ne koristimo iste. Isto tako, mnogi uzimaju razne suplemente kako bi očuvali i poboljšali svoj vid, a da je to zapravo bespotrebno.

Naime, ukoliko želite da učinite nešto za svoje oči, onda je najbolje da u svoju ishranu što prije uključite povrće kao što je brokoli, špinat, ali i kelj, a što se tiče voća, što češće koristite borovnicu, brusnicu, te avokado koji su se dokazali nebrojeno mnogo puta kao najbolji i najefikasniji kada je vid u pitanju. Isto tako veliki značaj pridonosi uzimanje i ribe, posebno bakalara, tune i sardine koje su bogate omega 3 masnim kiselinama.

Postoji i jedan recept od poznate Aloe vere, koji vam može pomoći da poboljšate vizuelne sposobnosti. Potrebna su vam četiri limuna, 100 ml soka od aloe vere, te 300 grama meda i 500 grama oraha.

Sve ove sastojke prvo pomiješajte u blenderu sa sokom od iscijeđenog limuna, a onda smjesu čuvajte u nekoj staklenoj tegli koju ćete držati u frižideru. Mjesec dana možete da konzumirate ovu smjesu i to tri puta dnevno po jednu kašiku. Ono što je bitno jeste da ne koristite metalne kašike, nego radije drvenu ili plastičnu.

Komentari