Notes160x600
Rollup
I kilogrami će nestati sami od sebe: Voće koje jača vaš imunitet, održava vitku liniju, a vašu kožu će učiniti blistavom

I kilogrami će nestati sami od sebe: Voće koje jača vaš imunitet, održava vitku liniju, a vašu kožu će učiniti blistavom

U sezoni prehlada i gripa jako je bitno da u svoj organizam unosite dovoljno vitamina koji će vas održati otpornim u ovim danima.

Mnogi smatraju da je za ovaj period idealna namirnica mandarina, koja je posebno značajna za naš imunitet, zbog visokog nivoa vitamina koje u sebi sadrži. Osim što su jako ukusne, mnogi ih rado konzumiraju i jer pomažu u održavanju vitke linije. Bogate su vitaminima, to svi znaju, ali uz to u sebi sadrže i bakar, cink, željezo, kalij, kalcij kao i magnezij i folnu kiselinu.

Za one koji imaju problema sa visokim holesterolom, također se preporučuje da konzumiraju mandarine. Također pomažu i kod osjećaja tjeskobe i popravljaju raspoloženje koje opada u zimskom periodu zbog odsustva sunca, na koje smo navikli.

Također od mandarina možete da napravite maske koje će vam pomoći da vaša koža izgleda zdravije i da joj vratite blistavu nijansu. Ono što vam treba jesu četiri kriške mandarine koje ćete očistiti od sjemenki, a onda ih izmiksajte u blenderu. U to ćete dodati jednu kašiku meda i jednu kašiku jogurta, te ponovo izmiksati da dobijete homogenu smjesu, koju ćete laganim pokretima da nanesete na područje svog lica i vrata.

Smjesu držite barme nekih 10 do 20 minuta, da djeluje, a poslije ovog tretmana dobro operite svoje lice i vrat. Ukoliko imate masnu kožu, slobodnu ovu masku možete da koristite dva puta sedmično, a ako vam je koža pak normalnog tipa ili ako je suha, dovoljno je da je koristite samo jednom sedmično i bit ćete oduševljeni.

Komentari