Notes160x600
Rollup
I Davor se iznenadio kada je njega ugledao na sahrani svog sina: Kasnije je priznao da je morao da bude prisutan

I Davor se iznenadio kada je njega ugledao na sahrani svog sina: Kasnije je priznao da je morao da bude prisutan

Jučer je u jednom mjestu nadomak Beča, Wiener Neustadt ponovo sahranjen 21-ogodišnji David Dragičević, čija se smrt nakon godinu dana istrage još uvijek nije riješila.

Iako je David bio prethodno sahranjen u Banja Luci, njegovi roditelji, Davor Dragičević i Suzana Radanović su odlučili da svom djetetu pruže priliku da spokojno počiva u Austriji, dok zločinci još uvijek hodaju slobodno Banja Lukom i Republikom Srpskom. Upravo to je poručio i Davor Dragičević dok je držao govor u kapeli.

Davor je svima javno priznao da nikad neće oprostiti svojoj državi što je dopustila da se ubice izvuku nekažnjeno, te da zna da ni ovaj put neće moći da se spokojno oprosti od svog sina, znajući da nije uspio da na ovom svijetu pronađe pravdu, koju zaslužuje i David, ali i sva nedužno ubijena djeca u Bosni i Hercegovini i u cijelom svijetu.

Davoru i Suzani su podršku pružili mnogi, ali se većina iznenadila kada se na sahrani pojavio i visoki predstavnik Bosne i Hercegovine, Valentin Inzko koji je ovog dana bio prisutan kao čovjek, kao roditelj i kao hrišćanin, te je od srca želio da izjavi roditeljima pokojnog Davida svoje saučešće.

I on se nada da će istina i pravda u ovom slučaju da pronađu svoj put, bez obzira na to koliko ih drugi sprečavaju da izbiju na svjetlost dana, ali da je ne mogu zauvijek sakrivati, posebno ne kada su ljudi voljni da vide i da čuju ovaj put, spremni da se bore za nju i za svoju djecu do samog kraja.

Komentari