Notes160x600
Rollup
GUŽVE NA GRANICAMA, ČEKA SE I DO DVA SATA: Obustava saobraćaja zbog brdske trke

GUŽVE NA GRANICAMA, ČEKA SE I DO DVA SATA: Obustava saobraćaja zbog brdske trke

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa  apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog izvođenja sanacionih radova na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, na  izlazu iz tunela Grab, saobraćaj se  odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16, u ovisnosti od pravca kretanja.

Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama na magistralnom putu Cazin-Srbljani (M-4.2 i M-14) doći će do obustave saobraćaja i to danas (06.08.) do 22 sata i sutra (07.08.) od 08 do 22 sata. Za vrijeme obustave vozila će biti preusmjerena na regionalne puteve (R-400 i R-401), kao i na lokalne puteve.

Na magistralnom putu Kupres-Šuica (M-16 i M-15) danas do 13 sati saobraćaj će se odvijati usporeno za vrijeme održavanja polumaratona.

Prema informacijama prikupljenim od granične policije BiH, na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan. Na graničnim prelazima Ivanica i Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se od 1 do 2 sata, a na sjeveru na ulazu u našu zemlju, na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška čeka se do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima  zadržavanja su trenutno od 15 do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Komentari