Notes160x600
Rollup
GLAVNA labaratorija organizma nije više u opasnosti : Zaštitite vašu JETRU ovako

GLAVNA labaratorija organizma nije više u opasnosti : Zaštitite vašu JETRU ovako

Današnje vrijeme možemo nazvati brzo vrijeme, jer brzo živimo,a brzo se i hranimo. Nažalost brzom hranom pomažemo da naša jetra bude izložena opasnosti.

Namirnice koje se nalaze u brzoj ishrani sadrže toksine i prave su štetočine cijelom organizmu,a posebno je ugrožena jetra koja trpi procese detoksikacije.

Kako je već svima poznato jetra je najbitniji organ u našem organizmu, upravo zbog toga što je odgovorna za eliminaciju toksina, a njihova oboljena su najčešće problematična.

Jetru je jako teško izliječiti jer se veoma kasno otkriva njihova bolest od početka pa do njene dijagnoze, a kako bi je zaštitili moramo se zdravo hraniti.

Ovaj prirodni recept pomaže detoksikaciji jetre i vrlo je važno da pratite redoslijed :

Sastojci:

sok od naranče
sok od limuna
organski med
šaka puna metvicom
litra destilirane vode

Prvo što trebate uraditi jeste da prokuhate vodu, a zatim da dodate metvicu i ostaviti tako da vri u vodi najmanje 5 minuta. Kada provri dovoljno skinite posudu s vatre i ostavite nekoliko minuta da se ohladi.

Zatim dodajte sok od jedne naradže i jednog limuna,a ako imate organski limun onda naribajte u to sve koru limuna, i za kraj dodajte organski med.

Ovaj napitak se služi i vruć i hladan, a vrlo je bitno da redovno ovim sastojkom čistite jetru i da poboljšava probavni sistem.

 

Komentari