Notes160x600
Rollup
Ginekolozi su u ovoj bolnici radili prekovremeno: 16 medicinskih sestara ostalo u drugom stanju (Foto)

Ginekolozi su u ovoj bolnici radili prekovremeno: 16 medicinskih sestara ostalo u drugom stanju (Foto)

Često na internetu imamo priliku da pročitamo neke zaista zanimljive priče, a jednu sličnu vam donosimo u današnjem članku. U ovoj tmurnoj i hladnoj sezoni, dobro dođe bilo šta što će vas malo razbuditi i oraspoložiti, a kada čujete ovu priču, uvjereni smo da će vam se dan barem malo da uljepša.

Naime, čak je i BBC snimio reportažu o tome kako je u istom trenutku u jednoj bolnici koja se nalazi u Arizoni, u Sjedinjenim Američkim Državama, čak 16 medicinskih sestara bilo u drugom stanju. To je više od 10 posto medicinskog osoblja kada je riječ o odjeljenju intenzivne njege ove bolnice, koja se nalazi u gradu Mesa. Kako su dame priznale, nisu ni znale o kojem je broju riječ sve dok nisu osnovale svoju grupu na društvenoj mreži Facebook, a onda su ostale iznenađene.

Čak su i pacijenti počeli da primjećuju da je na odjeljenju sve više trudnica, a one su se na taj račun našalile rekavši da im je to bio plan da konačno odu na kolektivni odmor, koji su oduvijek priželjkivale. Iako su na odjeljenju napravile probleme oko zamjene osoblja kada je bilo vrijeme za porodiljski, svi su bili tako sretni zbog njih, da je to palo u drugi plan, a ubrzo je cijeli svijet govorio o ovoj bolnici, pa je to doprinijelo i njihovom ugledu.

Sigurni smo da je ovdje ginekolog morao da radi i prekovremeno, a nadamo se da će svaka od njih da ima puno sreće tokom svog porođaja, te da će bebe stići na svijet zdrave i pune snage.

Komentari