Notes160x600
Rollup
Francuska: Najmanje 84 ubijenih, među kojima ima i djece, u napadu kamionom (FOTO/VIDEO)

Francuska: Najmanje 84 ubijenih, među kojima ima i djece, u napadu kamionom (FOTO/VIDEO)

Najmanje 84 osobe su ubijene, među kojima su i djeca, dok je na desetine povrijeđenih, nakon što je naoružani muškarac namjerno usmjerio kamion u grupu ljudi. Ovaj napad dogodio se u francuskoj Nici.

Prema informacijama koje su saopštili tamošnji mediji, napadač je bio naoružan te je vozeći kamion, težak 19 tona, gazio ljude na putanji dugoj dva kilometra, nakon čega je ubijen.

Iza sebe je ostavljao krvave tragove i pregažene prolaznike, a iza kamiona je, kako je kazao jedan od očevidaca ovog strašnog događaja, išao drugi naoružani napadač koji je počeo da puca po ljudima.

Gradonačelnik Nice Christian Estrosi je potvrdio da je više desetina ljudi poginulo, a pozvao je građane da ne izlaze iz svojih domova dok se situacija ne smiri.

Tridesetjednogodišnji napadač je tunižanskog porijekla, živio je u Nici, a od ranije je bio poznat policiji. Iako su pronađeni lični dokumenti, policija nije mogla saopštiti identitet osobe, ali su kazali kako je osoba poznata zbog sitnih krađa i razbojništava, međutim s terorizmom nikad nije bila povezana.

Na mapi, koja je objavljena, se može najbolje vidjeti dužina puta koju je prešao kamion ostavljajući iza sebe ubijene i ranjene:

b_160715012

Informacije, koje je objavio BBC, govore da su lokalne vlasti ovaj incident tretiraju kao teroristički napad.

Tačno prije osam mjeseci dogodio se napad u Parizu, a tom prilikom je ubijeno 130 ljudi.

Komentari