Notes160x600
Rollup
Evo kakvo vrijeme meteorolozi najavljuju za vikend

Evo kakvo vrijeme meteorolozi najavljuju za vikend

Danas je u Bosni i Hercegovini prije podne bilo sunčano vrijeme.

U drugoj polovini dana se očekuje postepeno povećanje oblačnosti sa juga. Slabiji pljuskovi su mogući u zapadnim i sjevernim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerne jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31°C.

U subotu se prije podne očekuje prolazan poremećaj koji će u Bosni i Hercegovini usloviti jače pljuskove. Grmljavina je moguća na jugu i sjeveru zemlje. Padavine se ne očekuju u istočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana se očekuje smanjenje oblačnosti. Poslije podne jedino na jugu zemlje lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerne jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini će biti više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26°C.

Komentari