Notes160x600
Rollup
Duško Tošić je odrastao u ovom sirotištu: Karleušin muž danas je milioner, a ovo su bili njegovi počeci

Duško Tošić je odrastao u ovom sirotištu: Karleušin muž danas je milioner, a ovo su bili njegovi počeci

Duško Tošić, suprug popularne pjevačice Jelene Karleuše, u posljednjih nekoliko dana je pokazao koliko mu je bitna njegova porodica zbog činjenice da je ostao u Srbiji, iako se davno trebao vratili u Kinu zbog obaveza u klubu.

Što se tiče ovog fudbalera, nije riječ o još jednom mladiću koji je u životu dobijao sve što je mogao, nego se njegove počeci razlikuju od onoga što ste dosad čuli. Naime, djetinjstvo mu i nije bilo baš tako divno, kako njegovi roditelji nisu bili u dovoljno dobroj materijalnoj situaciji da bi mogli da ohrabruju svog sina da se nastavi baviti fudbalom. Ipak, teška srca su odlučili da ga daju na brigu Domu za nezbrinutu djecu „Angelina Kojić Gina“, a tu je proveo nekoliko godina u životu.

U mnogo prilika je Tošić znao da izjavi da to kakva je danas osoba i šta je sve postigao, duguje tom mjestu odakle je i krenuo, te da im se nikad neće uspjeti odužiti, iako se zaista trudi. Danas je on jedan od glavnih „čuvara“ ovog mjesta, te pravi brojne humanitarne donacije, o kojima nikad ne govori javno, kako bi i druga djeca mogla imati čak i bolje uslove za život nego što je on to imao.

Nije zaboravio ni svoje roditelje, pa im je tako odmah kada je počeo zarađivati izgradio kuću u njihovom rodnom mjestu, onakvu kakva im je bila potrebna, ništa luksuzno kako se ne bi isticali u ostatku susjedstva, koje je uvijek poštovao i cijenio, te se trudio da sa svima bude dobar i ljubazan.

Komentari