Notes160x600
Rollup
Doktori su joj rekli da ni u kom slučaju ne smije zatrudniti: Nije slušala njihove savjete i onda se ovo dogodilo

Doktori su joj rekli da ni u kom slučaju ne smije zatrudniti: Nije slušala njihove savjete i onda se ovo dogodilo

Nešto najgore što se može jednoj majci dogoditi jeste da sluša svoje novorođenče kako neutješno plače, a da ona ne može da mu pomogne i da ga utješi. Kroz to već dvije godine prolazi Širi Psaila, koja ima 22 godine i koja je postala majka iako su joj liječnici strogo zabranjivali da zatrudni.

Naime, Širi je rođena sa jednim jako rijetkim genetskim poremećajem, koji se zove artogripoza, zbog kojeg u njenim rukama i nogama praktično da nema mišićnog tkiva. Kada je Širi rođena, svi su bili uvjereni da neće doživjeti ni svoj prvi rođendan, ali ipak, ona im je svima dokazala da nisu bili u pravu. U svom životu je dosad imala i više od dvadeset operacija, ali nažalost, nijedna nije napravila neku znatnu promjenu koja bi joj olašala život. Bez obzira na sve, nije se predala u namjeri da živi život kao i svi ostali, a otkako je upoznala Krisa, koji je njen sadašnji suprug, to joj je mnogo lakše.

Vjenčali su se 2015. godine, a ubrzo poslije toga su poželjeli da imaju djecu. Prvi put je zatrudnila, ali je nažalost imala pobačaj. Poslije toga nije odustala, a iako su doktori bili skeptični oko njene trudnoće i oko njenog porođaja kako je Širi visoka samo 122 cm, na svijet je došao mali Hejden koji je rođen potpuno zdrav i bez ikakvih zdravstvenih problema.

Danas, Širi priznaje da je često frustrirana jer ne može sama sve da obavlja svoje majčinske zadatke, ali je njen suprug uvijek tu za nju i bez njega bi sve bilo puno teže u njenom životu.

Komentari