Notes160x600
Rollup
DO GUŠE SAM BILA U DUGOVIMA – Onda sam otkrila OVU metodu i sad imam HRPU NOVCA

DO GUŠE SAM BILA U DUGOVIMA – Onda sam otkrila OVU metodu i sad imam HRPU NOVCA

Više me je bilo stid što deseti put zaredom tražim novac od mame da mi pozajmi da popravim automobil. Svaki put mi je davala, pa i ovaj.

Dala mi je novac, ali sam konačno shvatila da ne mogu vječno da živim u dugovima. Da je došlo krajnje vrijeme da se smirim i da ne pozajmljujem više.

Opsjedali su me svaki dan minusi na računu i kreditna kartica, dugovala sam konstantno nekome, a kola su mi kašljucala stalno, dok ja ni dinara u novčaniku nisam imala nikako i nikada.

Stalno sam sebi govorila da ću biti ozbiljnija s novcem kad nađem bolje plaćen posao. I našla sam ga, ali nažalost opet sam bila u raznim dugovima do guše.

Čak je dotle došlo da su mi roditelji počeli prijetiti kako će mi te pozajmice ukinuti, sve s punim pravom. Uništavale su me impulsivne kupovine. Nešto mi se svidi i to moram imati, odmah. Posebno ukoliko je na popustu.

Ležala sam u krevetu pokušavajući da zaspim i onda mi je sinula majčina rečenica na koju sam uvijek prevrtala očima : “Ako ti se nešto dopadne, ne kupuj odmah. Sačekaj da vidiš da li ćeš to želeti i sutra”.

Riešila sam da je konačno poslušam i novac trošim samo na nužne stvari. Užasno je bilo prvih par sedmica – pozive na kafe sam odbijala, kraj restorana vozila što brže kako se ne bih prevarila i ušla. I ne samo da sam novac štedjela, nego sam i kilograme gubila.

Bilo je jasno pravilo koje sam postavila sebi – ukoliko taj predmet želim zaista i poslije tri dana ću ga uzeti.

Sledećeg mjeseca, nakon tog udarnički štedljivog života, plata je legla.Tada, kad sam vidjela prve rezultate, shvatila sam da je štednja ne samo moguća, već i sjajna.

Stoga preporučujem svima svoje pravilo od jedne upotrebe i tri dana. Vjerujte, to će vam život promijeniti potpuno.

 

Komentari