Notes160x600
Rollup
Djevojčicu koju je majka napustila jer je bila potpuno crvena: Bračni par ju je usvojio, a poslije 23 godine ona izgleda ovako (Foto)

Djevojčicu koju je majka napustila jer je bila potpuno crvena: Bračni par ju je usvojio, a poslije 23 godine ona izgleda ovako (Foto)

S vremena na vrijeme, na društvenim mrežama naiđemo na neke priče koje nas prvo ostave bez riječi, a onda nas natjeraju da dobro razmislimo o svemu što u životu imamo, te da barem na tren budemo zahvalni na onome što nam je život pružio.

Djevojčica po imenu Mui je napuštena od strane svojih roditelja odmah po rođenju, a razlog zbog kojeg je oni nisu htjeli, bilo je njeno lice, koje je bilo u potpunosti crveno. Njen život bi bio puno tužniji da se nisu pojavili Tina I njen suprug, koji su odmah svoje srce poklonili ovoj djevojčici, a iako nisu planirali da imaju djecu, nju su jednostavno morali da usvoje I da joj pruže svoju ljubav.  

Tek kasnije je Tina uspjela da sazna zbog čega je Muino lice tako crveno. Riječ je o genetičkom poremećaju, a zapravo Mui u toku noći izgubi onoliko kože, koliko normalan čovjek izgubi za dvije sedmice, ako ne I više. Zbog toga je njena koža stalno upaljena I crvena, a jako je sklona I infekcijama što predstavlja itekako otežavajuću okolnost za Mui.

Kako god, ona se uvijek trudila da ostvari sve svoje planove, te da ne dopusti da joj njen izgled u bilo kojoj sferi života predstavlja neko ograničenje. Voljela bi da te stavove prenese I na ostale ljude koji izgledaju drugačije u odnosu na većinu, pa tako radi sa ljudima sa posebnim potrebama, a u svakom slučaju uživa u onome čime se bavi, što je na kraju dana I najbitnije, zar ne?

Komentari