Notes160x600
Rollup
DANAS RAZVEDRAVANJE: Pogledajte vremensku prognozu za dane vikenda

DANAS RAZVEDRAVANJE: Pogledajte vremensku prognozu za dane vikenda

Danas će prije podne biti pretežno oblačno vrijeme u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostalim dijelovima Bosne preovladavat će malo do umjereno oblačno vrijeme.

U drugoj polovini dana u Bosni će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 19 i 24°C, u Hercegovini od 24 do 28°C.

Za dane vikenda očekuje nas nešto stabilinije i sunčanije vrijeme. Tako će u subotu u Hercegovini biti sunčano. U Bosni umjereno, sredinom dana u sjevernim područjima prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 20 i 25°C, u Hercegovini od 26 do 30°C.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini će biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ujutro će biti i magle. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 32°C.

Komentari