Notes160x600
Rollup
Crna masa je sve pred sobom rušila, cijelo mjesto zatrpano: Čuju se i krici na snimku (Video)

Crna masa je sve pred sobom rušila, cijelo mjesto zatrpano: Čuju se i krici na snimku (Video)

Globalno zagrijavanje je dovelo do brojnih klimatskih promjena, o tome se govori već godinama, pa su tako elementarne nepogode koje se dešavaju širom svijeta sve češće i sve više imaju jako teške posljedice po lokalno stanovništvo. Ne sluti na dobro, u to nas stručnjaci uvjeravaju već godinama, ali ipak, činjenica je da se po tom pitanju skoro pa ništa ne poduzima. Neke organizacija, koje su uglavnom volonterske, barem u regionu pokušavaju nešto da učine za okoliš i prirodu, ali njihovi napori ne urode plodom često.

Nedavno su mještani u jednom dijelu Švicarske snimili prizor koji je mnoge ostavio bez teksta, a mnogima je uništio i njihove domove. Naime, sa planina se zbog jakih kiša sjurila velika količina vode koja je bila pomiješana sa komadima stijena i sa zemljom, a dok je stigla do mjesta gdje su živjeli ljudi, rušila je sve pred sobom, posebno iz razloga što je bila riječ o brdovitom području, pa je šteta bila velika.

U nastavku vam donosimo ovaj video koji je u jako kratkom vremenskom roku pogledao veliki broj ljudi, a svi su imali istu reakciju na ovaj video, te su se složili da je krajnje vrijeme da upozorenja od majke prirode shvatimo ozbiljno. Ukoliko dosad niste imali prilog da pogledate ovaj snimak, evo o čemu se tu radi i šta se sve dogodilo.

Najviše su se uplašili mještani koji su nažalost baš živjeli na putu kojim je prošla crna masa, a koji će sada morati da krenu skoro pa ispočetka zbog onog što im se dogodilo.

Komentari