Notes160x600
Rollup
Čaj od šipka biste redovno trebali da pijete: Pomoći će vam kod malaksalosti, prehlade, a ovo će vas posebno obradovati

Čaj od šipka biste redovno trebali da pijete: Pomoći će vam kod malaksalosti, prehlade, a ovo će vas posebno obradovati

Mnogi ovaj čaj stalno piju zbog toga što je jako ukusan, a da ni nisu svjesni koliko je on dobar za njihovo zdravlje i organizam.

Naime, čaj od šipurka je nezamjenjiv u borbi protiv prehlade i gripe u toku zimske sezone, a sve to zahvaljujući činjenici da je bogat vitaminom C, koji se kuhanjem neće izgubiti. On se preporučuje i u otklanjanju umora, malaksalosti, anemičnosti, a to su sve tegobe koje nastaju kada u vašem tijelu nema dovoljno vitamina C.

Ovaj čaj povoljno djeluje i na sistem organa za varenje u vašem tijelu, a poželjno je da se on konzumira i kako bi se krv pročistila. Također, djeluje i na mokraćne probleme kod ljudi koji imaju stalnih problema sa svojim bubrezima i mokraćovodima. Mnogi ga piju kako bi spriječili nastajenje pijeska u njihovim mokraćnim kanalima i bubrezima, ali je koristan i u borbi protiv upala ovih organa u tijelu.

Mnogi ne znaju da se osim plodova, za pripremu čaja mogu koristiti i latice koje se uberu u vrijeme cvjetanje ove biljke, prije nego što se plodovi pojave. Razlika između plodova i latica jeste u tome što se čaj od latica koristi kao djelotvorno sredstvo kojim se može ublažiti krvarenje u želucu, crijevima i plućima.

Mnogi čaj od latica piju i kako bi se riješili problema sa hemoroidima, koji zaista mogu da otežavaju svakodnevni život. Pokazao se djelotvornim i protiv dijareje i grčeva u želucu, pa ukoliko imate sličnih problema, vrijeme je da svoju sreću okušate sa čajem od latica šipurka.

Komentari