Notes160x600
Rollup
Budite se svako jutro u isto vrijeme: Vaše tijelo vam ovo pokušava reći

Budite se svako jutro u isto vrijeme: Vaše tijelo vam ovo pokušava reći

Ljudsko tijelo je ustvari jedan nevjerovatan mehanizam u kojem se doslovno sve odvija s razlogom, pa se tako i tokom našeg spavanja odvijaju brojne hemijske reakcije i brojne promjene, a većina njih je povezana sa našim aktivnostima tokom dana, pa tako smo sami mi uzročnici većine pojava. Mnogi ljudi se znaju požaliti da se skoro svake noći probude u isto vrijeme, a mi vam u današnjem članku otkrivamo razloge iz kojeg vam se to može dešavati.

Ako se budite između 23 sata i 1 sat ujutru, to može da upozorava da imate problema sa žučnim mjehurom, zbog unosa pretjerano masne hrane. Isto tako možete da se budite u ovo vrijeme iz razloga koji su povezani sa vašom savjesti, jer vas muče vlastite ili pak tuđe pogreške.

Oni koji se bude negdje između 1 i 3 sata mogli bi imati problema sa preopterećenjem njihove jetre, koja radi pojačano. To su znakovi upozorenja našeg tijela da je vrijeme da promijenimo ishranu, ali i da se smanji unos alkohola ukoliko pijete stalno.

Za one koji se bude između 3 i 5 sati, preporučujemo da je vrijeme da razmisle o kratkim izletima na planine, kako bi pročistili svoja pluća. Naime, ovo doba je povezano sa plućima koja skupljaju kisik koji dolazi u sve organe u našem tijelu. Osim zagađenim zrakom, može da se optereti i cigaretama, ali i teškom hranom. Na kraju, za one koji se bude rano ujutru, tada se obnavlja debelo crijevo, a to je jedan od jako bitnih procesa za vaše tijelo, te ukazuje na to da vašem organizmu fali vode.

Komentari