Notes160x600
Rollup
Bolesti koje su izmislili samo da bi zarađivali: Ovaj doktor je otkrio o čemu se tu radi

Bolesti koje su izmislili samo da bi zarađivali: Ovaj doktor je otkrio o čemu se tu radi

U prošlosti nikad prije nije bilo toliko dijagnoza u medicini, a samim tim nije bilo ni ovoliko lijekova kao što je to danas slučaj, što je očigledna veza između farmacije i profila. Tako je doktor Bernard Debre počeo svoje izlaganje, koje je za cilj imalo da otvori ljudima oči oko novih opasnosti kojima je svakodnevno izložen.

Naime, ovaj stručnja navodi da su brojne od aktuelnih i „modernih“ zdravstvenih tegoba ustvari obične gluposti koje su izmišljenje kako bi se napravila veća zarada na lijekovima na koje se ljudi navikavaju i tako postaju ovisni. Kao primjer je naveo činjenicu da su danas svi osjetljivi na gluten, te da se o tome počelo govoriti tek prije desetak godina. Također isto vrijedi i za detoksikaciju, na kojoj apoteke u posljednjih nekoliko godina zarađuju pravo bogatstvo, a zapravo jetra sama eliminište neželjene i nepotrebne materije iz našeg organizma.

Britanski naučnici su u više navrata tvrdili da antidepresivi imaju zapravo placebo, to jeste lažni efekat, te da nisu djelotvorni, iako se danas svaki četvrti čovjek u zapadnom svijetu deklariše kao da pati od depresije. Također je upozorio i da u lijekovima postoje sigurne doze hemikalija.

Naime, kako naše tijele prepoznaje i najniže doze otrova, te odmah stvara brojne upalne procese na koje reaguje imunološki sistem, ne može se tvrditi da je riječ o dozi koja znatno utječe na naše zdravlje, ali ipak, hrana koju danas jedemo je itekako sumnjivog porijekla, te znamo da jedemo genetski modificiranu hranu, a opet se oko tog problema ništa ne poduzima.

Komentari