Notes160x600
Rollup
Bacala flaše s prozora pa napala policiju suzavcem i čekićem

Bacala flaše s prozora pa napala policiju suzavcem i čekićem

Jedan policajac je povrijeđen prilikom savladavanja žene koja je bacala flaše iz stana sa četvrtog sprata zgrade u kojoj je živjela.

Splitska policija je u srijedu intervenisala nakon što su dobili dojavu kako četrdesetsedmogodišnja žena iz stana, sa četvrtog sprata, baca staklene i plastične flaše na ulicu. Nakon što su joj policajci došli na vrata, ona je jednog poprskala suzavcem, a zatim se zatvorila u stan.

Iako su pokušavali pregovarati s njom i naći neko rješenje, ona je odbijala svaku komunikaciju te su policajci pozvali vatrogasce koji su bili primorani razvaliti vrata i nasilno ući u stan. Prilikom ulaska, žena je ponovo pokušala napasti policajce, ovog puta čekićem, ali su se odbranili štitom.

Žena je u nasrtaju na policiju udarila glavom od štit i povrijedila lice. Policajci su je poprskali raspršivačem s nadražujućom tvari, a zatim su je uspjeli savladati. Stavili su joj lisice te su je prvo odvezli u bolnicu kako bi joj se pružila pomoć, a zatim i u stanicu radi kriminalističke obrade.

Komentari