Notes160x600
Rollup
5 razloga koji jasno ukazuju zašto je sestra vaš najbolji prijatelj i anđeo čuvar!

5 razloga koji jasno ukazuju zašto je sestra vaš najbolji prijatelj i anđeo čuvar!

Neke veze su prosto neraskidive čak i ako ste kilometrima daleko, kada govorimo o tome najčešće pomislimo na svoju sestru. Ona je ta koja se uvijek brine i drži sve pod kontrolom, a upravo i ona ima takvo mišljenje o vama.

Evo i nekih razloga zašto je to tako:

Čini sve kako biste postali bolja osoba

Ako ste mlađa sestra, nikada vam to neće priznati, ali sve je radila kako biste mogli učiti od nje i ugledati se na njena dobra djela i postupke, na taj način vam je pokušavala dati najbolji uzor.

Postali ste njen prvi prijatelj

A tu vezu je nemoguće raskinuti, prve tajne, padove i uspjehe dijelila je sa vama, bili ste i ostali njen najčvršći oslonac u životu.

Zbog nje ste postali jako dobri u davanju savjeta i donošenju velikih odluka

Trudit ćete se neke greške upravo da uradite vi kako biste joj dali pravi savjet i pokušali je ubijediti kako nešto nije preporučljivo da uradi. Zbog toga ste odličan savjetodavac.

Konstantno je u vašem promjenjivom životu

Prijatelji dolaze i prolaze, vremenom shvatite da sve što se dešava u životu i svi ljudi koji prolaze kroz njega blijede, samo vaša sestra ne ide nigdje.

Daljina vam ne pretstavlja prepreku

Možete otići kilometrima daleko i ne čuti se izvijestan vremenski period, ali kada se ponovno sretnete u vašem odnosu se ništa neće promjeniti, samo ćete nastaviti gdje ste stale.

Komentari